155m²

Design 2008

Construction 2009-2011

 

The seaside residence was designed to provide a getaway for weekend relaxation and summer vacation for a single owner and his guests. The site is characterized by a significant 25% slope and a strong presence of native flora.

 

In response to the steep inclination, the residence was organized in three levels; the garage and entrance area (upper level), the owner's private areas (middle level), and the guest areas (lower level).

 

Α stretch of grey sea-beaten rocks laying between the plot and the sea has lent its grey colour to the building, aiming at ameliorating the building's visual integration to the surrounding environment. 

 

Being mostly a summer house, one of the basic design objectives was to ensure the unimpeded movement of users between the interior and exterior spaces and the constant visual presence of the sea.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18

© 2020  by  gs-architects