21m²                             

Design & Construction 2009                                                               

The design aims to create a functional jewellery shop in an extremely limited space.

 

A linear narrow strip along the perimeter of the shop is the only space where the valuable pieces of jewellery are exhibited. Part of this strip is viewed from the exterior, thus creating a double facade exhibition window.

 

The furniture of the viewing area and the counter organizes the limited space, functioning as a barrier between the customer and the employee.

 

The dark under-lighted interior space increases the contrast with the lit narrow strip which accommodates the jewellery and symbolically underlines the limit between the exterior and the interior of the store.

 

Rusted steel is used as cladding for both the exterior and the interior. The juxtaposition of rusted surfaces and gold jewellery intends to emphasize on the “superiority” of gold. Both elements – gold and steel - , while both being natural materials mined from the earth, are characterized by a contrasted susceptibility to decay, cost and consequently, reputation.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

© 2020  by  gs-architects